Doelstellingen

Doelstellingen NME de naturij

NME de Naturij werkt vanuit Drachten als centrum voor natuur en duurzaamheid in Smallingerland, Opsterland en Heerenveen.

Doel is om een spilfunctie te vervullen in natuur- en duurzaamheidseducatie in de regio Zuidoost Fryslan. NME de Naturij is dé educatie-expert die zich enthousiast en altijd in samenwerking met anderen inzet om jongeren te betrekken bij natuur, landschap en duurzaamheid. Wij richten ons op het vertalen van actuele natuur- beleids- en duurzaamheidsthema’s voor jongeren van 4 tot 12 jaar. De NME de Naturij is de verbindende schakel tussen jeugd, gemeenten, en groene organisaties zoals de bijenvereniging, agrarische natuurverenigingen Elan en Noardlike Fryske Wâlden, IVN regio Noord en de IVN afdelingen in de omgeving, Landschapbeheer Friesland en Staatsbosbeheer Zuidoost Fryslân, etc.

Steeds meer scholen en instanties weten ons te vinden en vragen lessen en materialen aan. We willen meegaan in de ontwikkelingen van modern, duurzaam en toekomstgericht onderwijs. De SDG’s (17 werelddoelen) en het nieuwe curriculum (kerndoelen voor het onderwijs) spelen hierbij een rol. NME de Naturij is er voor basisscholen, waaronder ook het speciaal onderwijs, en voor buitenschoolse opvang en kinderopvang. NME de Naturij wil voor alle kinderen van 4 tot 12 jaar in ieder geval 1 x per jaar een veldwerkles rond de school, in het bos van de Naturij, in Oranjewoud of elders organiseren. Veldwerk kent verschillende vormen: een wandeling in de natuur, opdrachten uitvoeren, elzentakken snoeien, enz. Ook moestuintjes verzorgen en natuurspelen doen behoren tot de mogelijkheden. Kinderen kunnen zo ontdekken dat de natuur dichtbij is en waardevol. Enthousiaste vrijwilligers kunnen de kinderen unieke leermomenten bieden met natuur of techniek. Duurzaam gedrag is vanzelfsprekend en vaak ook expliciet onderdeel van de lessen.

Onze missie en visie

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen binnen de NME Naturij!

Mailchimp

Aanmelden

Aanmeldformulier