Info

NME de Naturij is er voor basisonderwijs, buitenschoolse opvang en kinderopvang in Zuidoost Fryslân. Maak gebruik van de mogelijkheden tegen een geringe vergoeding en als lid met veel voordelen. Welkom!

NME de Naturij voor jou

Leerkrachten basisonderwijs

Basisscholen in Smallingerland , Opsterland en Heerenveen kunnen lid worden van NME de Naturij. Scholen uit andere gemeentes kunnen leskisten en materialen lenen.

 

Natuurouders

In Heerenveen werken we met Natuurouders. Als jullie school één of meer ouders heeft die Natuurouder willen zijn, dan begeleidt NME de Naturij hen samen met IVN Heerenveen

 

 

Kinderopvang en bso

Vind bij NME de Naturij aanstekelijke ideeën, om daarna meteen zelf uit te voeren met je groep.
Organisaties die lid zijn van NME de Naturij lenen gratis en kunnen gebruik maken van het thema activiteiten aanbod (in ontwikkeling).

 

Kinderen

Heb jij de damherten in Oranjewoud al gespot of de kikkervisjes in de sloot vlakbij jullie huis? En wat denk je van een hutten-bouw verjaardag? Of maak je liever een zonnebootje? Als jij iets wilt doen met natuur of techniek, kijk dan hier of kom langs bij NME de Naturij.

Algemene informatie

Tarieven

Iedereen in Zuidoost Fryslân mag materialen lenen. Dit is gratis voor lidscholen. Niet-leden betalen:

€10,- voor een  leskist of activiteiten kist

€5,- voor een experimenteerdoosje

€3,- voor losse leen materialen (bv 1 serie zoekkaarten of 5 schepnetjes of 3 verrekijkers)

Niet-leden kunnen alle materialen lenen, maar kunnen geen veldwerken of gastlessen aanvragen. Tarieven om lid te worden verschillen per gemeente.

Openingstijden

maandagGesloten
dinsdag13:00 — 17:00
woensdag13:00 — 17:00
donderdag13:00 — 17:00
vrijdagGesloten
zaterdagGesloten
zondagGesloten

Als je een afspraak maakt is er meer mogelijk.

In weekenden en schoolvakanties gesloten.

 

Lid worden

Iedereen die werkzaam is met kinderen in Zuidoost Fryslân kan leskisten en materialen lenen tegen een geringe vergoeding. Ligt je school of opvangorganisatie in Heerenveen, Smallingerland of Opsterland, dan is het aan te raden om lid te worden van NME de Naturij. 

 

Aanmelden

Aanmeldformulier