Wilde bloemen

Bloemen en planten die zich dichtbij bevinden zoals in de berm en op graslanden staan centraal in deze les. De kinderen gaan in kleine groepjes de verschillende bloemen en planten ontdekken.

De leerlingen werken zelfstandig in groepjes van 3 (evt.4) kinderen. Aan te raden is te komen met een extra begeleider (naast de leerkracht), zodat er verspreid over de opdrachten hulp geboden kan worden. Dit verhoogd het rendement van de les.

Bij deze activiteit gaat het over bloemen en planten die in berm of grasland groeien. Buiten gaan we op zoek naar bloemvormen en bladvormen. En we leren de meest voorkomende wilde bloemen kennen, zoals fluitenkruid, zuring, klaver, boterbloem, paardenbloem en madeliefje. Via een opdrachten circuit met invulboekje.

Na afloop kunnen jullie een bosje met veldbloemen mee naar school nemen. In de klas kun je de bloemvormen verder onderzoeken en kun je ze drogen voor het herbarium wat bij het gratis Lespakket “Underweizzz….” hoort, over zwerfafval, bijen en biodiversiteit

Doelgroep
  • Groep 7
  • Groep 8
Kosten

Alleen voor lidscholen vanaf € 30,-

Periode
  • Mei
  • Juni
Tijdsduur

1 uur en 15 minuten

Aanmelden

Aanmeldformulier