Netwerken voor leerkrachten

Een netwerk is een bijeenkomst van leerkrachten waarbij een biologisch of technisch thema wordt behandeld en waar ideeën worden uitgewisseld.
Het doel ervan is :  leraren enthousiast maken en materialen en ideeën te leveren om in de groep mee te werken. 

Verder bespreken we vragen als:

  • Hoe kan onze school meer doen aan NME?
  • Wat levert het natuurcentrum ons aan ideeën, materiaal en kennis?
  • Kunnen wij hierdoor meer en gemakkelijker met onze leerlingen de natuur in?

Samen gaan we op zoek naar het antwoord. Ook scholen die nog niet mee deden zijn welkom. We streven er natuurlijk naar dat alle scholen mee gaan doen. Leuk om te horen wat er op andere scholen gedaan wordt aan NME. 
De netwerkbijeenkomsten zijn altijd op donderdag.


Bijeenkomsten in 2021

Bijeenkomsten voor leerkrachten in 2021 zijn op donderdagmiddag 18 maart (gemeente Heerenveen) en 25 maart (Smallingerland en Opsterland). Met lessuggesties over vlinders en biodiversiteit in de (moes)tuin. NME de Naturij heeft kant en klare lespakketten voor de ‘doe-het-zelf’ leerkrachten en biedt gastlessen voor wie minder tijd voor voorbereiding heeft.


Advisering

NME de Naturij krijgt regelmatig bezoek van leraren en stagiaires.

  • Sommigen hebben een duidelijk plan.
    Bijvoorbeeld: Ik wil spinnen doen met groep 4 . Je kunt dan weggaan met de spinnenleskist, maar misschien is er wel meer te vinden dat je kunt gebruiken. Bijvoorbeeld een grote spinnenwandplaat, boekjes die over spinnen gaan, spullen om spinnen mee te vangen of, wie weet, een opgezette spin.
  • Ook een vraag kan zijn: ik wil iets met herfst doen met de kleutergroepen. Hebben jullie een idee? Voor je het weet ga je met tassen vol spullen en ideeën het NME weer uit.
  • Als je met de hele school een groot project wilt gaan doen, is het zinvol om met het team een keer langs te komen. Samen kijken in de leskisten en rommelen in de kasten zal inspirerend werken. In overleg zoekt ieder iets wat bij zijn groep aansluit.

Maak gebruik van de kennis en hulp van de NME-ers. Zij weten wat er allemaal mogelijk is en wat er in de kasten staat.