Natuurpaden

Op het terrein van de Naturij kun je een aantal leuke en leerzame routes lopen. Wil je met een groep komen? Meld de datum en de activiteit dan van te voren bij NME de Naturij zodat je op je NME abonnement naar binnen kunt. Wil je naast de benoemde activiteit ook nog vrij spelen en rondkijken, dan is het nodig om entree te betalen bij de receptie. 

Wij bieden onderstaande natuurpaden aan:


Waterbeleefroute

Zoek Sybe de Snoek en ontdek allerlei water-weetjes! Je start bij het watertappunt. Ga naar: www.waterbeleefroute.nl en klik op het nummer waarbij je op dat moment staat. Via de quizvragen wordt je een echte water-expert. Inclusief handige water tips voor huis en tuin. Boerderijpad

Vind de dieren in de Naturij. In het tasje zitten de opdrachten.

Voor kinderen tot 7 jaar


Kabouterpad

Zoek alle 10 kabouters in het bos van de Naturij.  Op  elk kabouterpaaltje vind je een opdracht of spelletje.Elk seizoen zijn er andere opdrachten. Voor kinderen tot 7 jaar. Wil je dit pad bij school doen? Dan zijn er losse kabouters met opdrachten te leen bij NME de Naturij.


Sietse Kikkerpad

Ontdek het leven van Sietse de Kikker. Er zijn 16 kikkerpaaltjes in de natuur op de Naturij. Bij elk paaltje is een opdracht  of spelletjes.Vraag bij de receptie een gratis Kikkerpad boekje. Duur ca. 1,5 uur. Voor kinderen van 4 t/m 8 jaar.


Natuurpad Uil

Volg meneer de Uil en ga op exeditie in de natuur. Er zijn 20 natuur opdrachten langs een route op de Naturij. Vraag bij de receptie een leentas en een Natuurpad boekje. In de tas zitten loepjes, een trechter,een kompas etc. alles wat je nodig hebt om de opdrachten te doen. Kosten geen. Wel een borg van €.5.00