Projecten


Underweizzz...

Speciaal voor groep 7 & 8.

Dit direct bruikbare GRATIS miniproject start met een korte film in de klas, waarin de heer A.S. Falteren via een nieuwsitem pleit voor het asfalteren van alle bermen in de gemeente. Vanwege het gemakkelijker kunnen opruimen van zwerfafval. De enige kans om dit te voorkomen is om te bewijzen dat er meer dan 20 verschillende soorten planten in de bermen groeien. Met deze uitdaging gaan de leerlingen vervolgens aan de slag! Ze maken o.a. een herbarium van gedroogde planten en proberen de heer A.S. Falteren te overtuigen!

 

 


Afval project 2017-2019 Smallingerland

Weet jij waarom het belangrijk is om afval te scheiden? Leer alles over het (zwerf)afvalprobleem en wat jij eraan kunt doen, door het afvalproject voor jouw school te boeken. Start met een algemene les over afval en kies daarna 3 of 4 verdiepingslessen. Reserveer deze leskisten en excursies tijdig, zodat ze ook inderdaad beschikbaar zijn in de door jullie geplande weken.  

Klik hier voor meer informatie over het afvalproject voor alle scholen in Smallingerland.

Voor alle Opsterlandse scholen is er via de gemeente Opsterland en IVN nu ook een Afvalproject beschikbaar, klik hier voor informatie en neem contact op met p.kroes@ivn.nl .