Nieuws


 geplaatst: jan 2020

Testgroep gezocht voor Kennismaking met programmeren via de Arduino Uno 

De Arduino Uno is een computertje, dat speciaal is ontwikkeld voor mensen met een niet-technische achtergrond. Het is dus ook niet moeilijk om schakelingen te maken met de Arduino en die Arduino dan te programmeren via een computer (laptop) om de schakeling precies te laten doen wat je wilt.

In het voortgezet onderwijs is al veel ervaring opgedaan met de Arduino, maar wij willen wel eens uitproberen hoe dat gaat in het basisonderwijs.
We denken daarbij aan een groep geïnteresseerde leerlingen uit de groepen 6/7/8, eventueel een plus-klas.

Belangstelling?
Neem contact met ons op via: info@nmenaturij.nl 


Inschrijven herfst- en winterlessen 

Inschrijven voor alle herfst- en winterlessen is weer mogelijk. Meer informatie over deze lessen kun je vinden op de pagina Veldwerk onder Activiteiten en in onze nieuwsbrief.

Vraag bij NME de Naturij om een digitaal aanmeld formulier. Mail naar: info@nmenaturij.nl of Tel. 0512-541406.

 

 


Nieuwsbrieven 

Wij hebben onze nieuwsbrieven weer verzonden.
Heb jij de nieuwsbrief niet ontvangen of wil je de nieuwsbrief teruglezen? Klik dan op onderstaande link om de nieuwsbrief te bekijken. 

Nieuwsbrief Heerenveen jan 2020

Nieuwsbrief Drachten sept 2019

Nieuwsbrief NME Heerenveen sept 2019

 

 


Kansen voor paddenstoelen en vrijwilligers op NME Naturij

Elk seizoen geeft kansen om kinderen met natuur in aanraking te brengen. NME de Naturij (centrum voor natuur- en duurzaamheidseducatie voor Drachten e.o.) begeleidt jaarlijks buitenlessen in de natuur en leent leskisten uit over natuur, techniek en duurzaamheid voor scholen van Smallingerland en omgeving. We doen dit met een team van enthousiaste vrijwilligers en zoeken hiervoor versterking.

Ken je iemand die makkelijk met groepen kinderen omgaat en interesse heeft voor natuur? Dan graag contact opnemen via info@nmenaturij.nl of bel 06 81961704. Als vrijwilliger wordt je goed ingewerkt. De leerkracht is er ook altijd, want die kent de groep. De buitenlessen zijn al kant en klaar. Het gaat vooral om het ter plekke klaarzetten van de materialen en het begeleiden van de les.

Weet je wel iets van natuur & milieu, ben je handig met de computer en een beetje praktisch ingesteld? Dan zou je NME de Naturij enorm kunnen helpen met het vernieuwen en onderhouden van onze leskisten met kant en klare lesprogramma’s.