Activiteiten aangeboden door derden

Ook andere organisaties verzorgen natuureducatie, excursies en duurzaamheidslessen voor het basisonderwijs. NME de Naturij heeft vooraf kennis genomen van de inhoud hiervan en beveelt deze mogelijkheden van harte aan! Wilt u zelf contact opnemen? De adressen en telefoonnummers staan in de informatie hieronder. 

  • Wordt een bosdeskundige

Wordt een bosdeskundige

Aangeboden door: Staatsbosbeheer Súd-east Fryslân      

Omschrijving:        
Stilzitten is er niet bij tijdens dit educatieprogramma in speelbos Sparjebird. Komende lente en zomer kunnen leerlingen alles te weten komen over het bos en de dieren die hier voor kunnen komen. De gids en boswachter van Staatsbosbeheer begeleiden de activiteit die bestaat uit gevarieerde opdrachten. Tijdens deze ochtend of middag ga je op excursie met de boswachter, kom je alles te weten over de bomen in het bos én kan je al je energie kwijt tijdens de sport- en spelactiviteit. Kortom, een leerzame en gevarieerde buitenactiviteit!

Periode: April t/m september.

Niveau: groep 5 t/m 8.

Uitvoering door: Gids en boswachter Staatsbosbeheer.

Tijdsinvestering: Ca. 1,5 tot 2 uur en eventueel aansluitend op eigen gelegenheid vrij spelen in het speelbos. De start- en eindtijden kunnen in overleg worden vastgesteld.

Opmerkingen: Aanvragen voor deze lente- en zomeractiviteit kunnen vanaf 1 januari 2019.

Verdere benodigdheden: Goed en stevig schoeisel. Aanwezigheid van leerkracht of begeleider van groep gedurende activiteit noodzakelijk.

Plaats: Speelbos Sparjebird (Sparjebird 4, 8409 CK Hemrik).

Kosten: €50 euro per klas/ groep (maximaal 30 kinderen).

Heeft u interesse of vragen? Neem dan contact op met Manon van Wesel, boswachter Staatsbosbeheer. Tel: 06-50009168. E-mail: m.vanwesel@staatsbosbeheer.nl